ADIYAMAN / MERKEZ - Hüsnü M.Özyeğin Anadolu Lisesi

May

20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında okullar arası yapılan boks turnuvasında okulumuz öğrencilerinden 63 kg Talha SAYGI il birincisi 68 kg Serdar GÜLER il birincisi 70 kg Taha SAYGI il ikincisi ve 52 kg Fatma Nur TÜRKMEN il ikincisi olmuşlardır. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

26/04/2024 tarihinde yapılan Adıyaman Genç kızlar B klasmanında okulumuz Adıyaman il birinciliğini elde etmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okul aile kaynaşması kapsamında belirlenmiş olan ailelere veli ziyaretleri yapıldı.

Mrt

Feryal kitabının yazarı Tülay DEMİRCAN KOYUNCU hanım efendi ile okulumuzda yurt dışı eğitim ve çalışma ile ilgili okulumuz öğrencilerine seminer verdi. Seminerde yurt dışına gitmek için gerekli olan özellikler (vize,okul,gerekli şartlar ve zorluklar,fırsatlar) hakkında bilgi verildir.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü haftası kapsamında okulumuzda en güzel İstiklal Marşı'nı okuyan yarışması düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda milli işletim sistemimiz olan Pardus eğitimi verildi.

Kor tenisinde başarı.

Okulumuuzun 2024-2025 üniforması.

Ock

Sayın Veli; Karne günleri pek çok öğrenci için öğrencilik hayatının en önemli günlerinden birisidir. Bazı öğrenciler için sevinç ve gurur kaynağı olan bu gün, bazı öğrenciler için üzüntü ve kaygı sebebi olabilir. Karne günlerinin korkulu rüya olmasında, ailelerin karneye gereğinden fazla anlam yüklemeleri etkilidir. Bazı aileler için başarı çoğu kez yüksek notlarla dolu karne anlamına gelmektedir ve bu noktada umduğunu bulamayan aile çocuğu ile çatışmaya girebilir. Unutmamak gerekir ki okul başarısı pek çok etkene bağlı olarak değişir. Çocuğun okuldaki başarısızlığı çocuğun gayret, dikkat, kişilik özellikleri gibi bireysel farklılıklardan kaynaklanabileceği gibi,  öğretim sisteminden, anne-baba ve öğretmenin tutumlarından ve çevresel pek çok faktörden etkilenir. Aynı okulda aynı sınıfta aynı öğretmenden ders dinleyen öğrencilerden kimisinin çok iyi notlar alması, kimisinin ise bir türlü iyi not alamaması bundan kaynaklanır. Dolayısı ile gerçekten ortada bir başarısızlık söz konusu ise, bunun tek sorumlusu çocuk olmamalıdır.  Bu broşürde anne baba olarak çocuğunuzun karnesine karşı nasıl bir yaklaşım içerisinde olmanız gerektiği konusunda bilgiler aktarılmaya çalışılmıştır.

KAYNAKLARIMIKULLAN PROJESİ

Öğrencilerin afet nedeniyle yaşadıkları bilgi eksikliklerini DYK Kurs Merkezleri ve kaynak kitap vasıtalarıyla giderildi. Proje ile DYK Kurs merkezinde okuyan öğrencilere 12901 adet TYT, AYT ve LGS Kitabı kazandırıldı.

Projenin işleyişi şöyle gerçekleşti.

Okulumuz ve yayın evleri arasındaki iş birliği sağlandıktan kitaplar temin edildi. Kitapların taşınması ve depolanması okulumuzca gerçekleştirildi. Sağlanan kaynaklar için DYK Lise ve DYK Ortaokul kurs merkezleri Adıyaman İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından belirlendi. Belirlenen DYK merkezlerinden ihtiyaç duyulan kaynak sayısı resmi yazıyla okulumuza iletilmesi sağlandı. Kitapların yerinde teslimi için il milli eğitim müdürlüğünce gerekli araç ve personel temin edildi.  Belirlenmiş olan personel ve belirlenmiş olan araç, kaynak kitapları DYK Kurs merkezlerine ulaştırdı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlendi.

Kas

29 Ekim kutlamaları kapsamında bir grup öğrenci ile Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ziyaret edildi.

Kas

29 Ekim kutlamaları kapsamında Cumhuriyetimizin 100.Yılı coşku ile kutlandı.

Ekm

Hüsnü M.Özyeğin Anadolu Lisesi Müdürlüğü olarak Filistin’deki saldırılarda çocuklar başta olmak üzere hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.